Mechanisch & Product Ontwerp

Ontwerpen van technische producten en machines is één van onze specialiteiten. Wij kunnen onze klanten helpen met hun ideeën om te zetten in een goed technisch model, geschikt voor productie. Protonik BV is gemotiveerd en creatief, met expertise die ligt bij het ontwerpen van eigentijdse technische producten, machines en installaties.

Kosten beperkend ontwerpen

Protonik BV bied klanten de hoogste kwaliteit ontwerp oplossingen en werk binnen de technische-, financiële- beperkingen en doelstellingen van het project. Uniek en gedreven bij het verzoenen van technische oplossingen met prijs en de productie beperkingen als uitgangspunt. Dit stelt ons in staat om betrouwbaar praktische producten met geoptimaliseerde kosten van maakbaarheid te ontwikkelen in een zeer vroeg stadium van het ontwerpproces.

Modelleren in 3D

Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model wordt ‘Modelleren’ genoemd. Door middel van een 3D-model krijgt u een veel beter inzicht van wat er gemaakt of geproduceerd gaat worden, daarnaast heeft het 3D modelleren nog veel meer voordelen.
Het aanmaken van 3D modellen is handig en kostenbesparend bij het produceren van onderdelen met bv CNC frees/draaibanken of ander CAM toepassingen. Vaak wordt er geen 2D detailtekening meer gebruikt, maar worden de frees of snijpatronen van een onderdeel direct uit het 3D model gelezen.
Een 3D model geeft ons veel mogelijkheden om een ontwerp te analyseren op botsende onderdelen, mechanische functies, en het simuleren van krachten en functionaliteit.
Ook is het mogelijk om alvast commerciële verkoopafbeeldingen van een product of machine aan te maken. U kan ook denken aan bv technische catalogus afbeeldingen, posters, handleidingen etc.
Protonik BV kan ieder 3D model bestandstype aanmaken of verwerken, en werkt met de meeste 2D & 3D CAD systemen naar uw voorkeur, wij werken met zeer krachtige HP hardware en Quadro videokaarten, zodat geen enkel project te groot is voor onze systemen.
Als u snel en maatvast een correct model getekend moet hebben dan zijn wij de juiste keuze voor u.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.